1 dode bij aanrijding groep Israëliërs in Marokko

Een groep Israëliërs werd eergisteren aangereden door een bus in de Marokkaanse stad Casablanca. De aanrijding veroorzaakte 1 dode en 2 gewonden.

Volgens de Israëlische media waren honderden Israëliërs, waaronder religieuze figuren en zakenlui, aanwezig bij gebeden en een feestmaaltijd voor rabbi Yoshiyahu Pinto om het overlijden van zijn grootvader te herdenken. Toen de groep naar buiten kwam om in twee bussen te stappen accelereerde 1 van de bussen en raakte drie Israëliërs die de weg aan het oversteken waren. Ooggetuigen meldden Israëlische media dat de aanrijding niet op een ongeluk leek.

Marokkaanse regimegezinde media hebben anders bericht over de aanrijding. De Marokkaanse media hebben het over ”Marokkaanse joden” en de groep Israëliërs wordt ”groep toeristen” genoemd.

Zowel de Israëlische media als de Marokkaanse melden dat beide buschauffeurs gearresteerd zijn. Volgens de Marokkaanse media trapte de buschauffeur per ongeluk op de verkeerde pedaal waardoor de bus accelereerde in plaats van af te remmen.

De Marokkaanse media vermijdt het woord Israëliër te gebruiken omdat het regime zich aan het volk presenteert als anti-Israël. Het regime beschuldigt vaker haar tegenstanders als collaborateurs die opdrachten krijgen uit Israël. In de realiteit onderhouden de regerende Allawieten achter de schermen hechte banden met de Mossad en Israël.