126 jaar gevangenis voor stelen horloges Mohamed VI

Een rechtbank in de hoofdstad Rabat heeft vandaag 15 personen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de diefstal van horloges uit het koninklijk paleis in Marrakech.

De hoofdverdachte, een 47-jarige schoonmaakster in het paleis, kreeg 15 jaar gevangenis. Haar vriend, Seifdinne, ook werkzaam in het paleis, kreeg ook 15 jaar gevangenis. De overige 13 kregen gevangenisstraffen tussen de 12 en 4 jaar. De rechter heeft in totaal 126 jaar gevangenisstraffen uitgedeeld.

De hoofdverdachte, Sakina, heeft sinds 2013 minstens 36 luxe horloges vanuit het koninklijk paleis gestolen. De meeste horloges werden gesmolten en verkocht als goud.

Het is bekend dat koning Mohammed VI een grote collectie dure uurwerken en sieraden heeft, meldt Al Jazeera. ”Hij heeft een voorliefde voor luxe auto’s, schilderijen en horloges. Hij werd in september 2018 getoond op een Instagram-post met een met diamanten ingelegd horloge van Patek Philippe in wit goud met een geschatte waarde van $ 1,2 miljoen” voegt Al Jazeera aan toe.