Activisten houden sit-in in Den Haag tegen Diwan Awards!

Een groep Nederlandse activisten heeft toestemming gevraagd voor een sit-in aanstaande zaterdag in Den Haag. De groep wil protesteren tegen de verspilling van integratiegelden van de gemeente Den Haag aan de helpers van de lange arm van Marokko in Nederland.

Aanstaande zaterdag vindt de Diwan Awards voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats. De mensen achter dit evenement hebben verdachte banden met het Marokkaanse regime. Wethouder Rachid Guernaoui, die vorig jaar 40 duizend euro ”subsidie” gaf aan Diwan Awards, heeft recentelijk ontslag genomen als wethouder nadat de politie een onderzoek startte naar hem op verdenking van corruptie en omkoping. Ahmed Larouz staat al sinds zijn tijd bij Tans bekend om zijn samenwerkingen met de lange arm van Rabat. Mede-oprichter en voorzitter van Tans was Mohamed El Achkar en algemeen directeur Publiekszaken bij de gemeente Den Haag. Naar verluidt heeft El Achkar de gemeente Den Haag sindskort verlaten vanwege het gedoe met de subsidie afgelopen jaar.

In de media verschenen meerdere artikels over dit evenement, inwoners van Den Haag hebben daarom met grote verbazing gereageerd toen ze hoorden dat de gemeente Den Haag dit jaar weer de Diwan Awards gaat faciliteren. Larouz heeft dit jaar 45.000 euro integratiesubsidie gevraagd aan de gemeente Den Haag. Voor een galafeest voor succesvolle Marokkaanse Nederlanders. De toegangstickets kosten 95,-. De Haagse burger heeft het nakijken.

Datum: Aanstaande zaterdag 30/11/2019

Tijdstip: 17:00

Adres: Kalvermarkt, Den Haag. (zie foto onderaan)

Video van de vorige editie: 

 

Kalvermarkt, Den Haag: