Cipiers bedreigen Riffijnse politieke gevangene met de dood! (video)

De moeder van de Riffijnse politieke gevangene Achraf Moudid heeft gisteren gezegd dat haar zoon in levensgevaar is. De moeder zei dat ze haar zoon amper kon herkennen bij het laatste familiebezoek in de gevangenis. ”Hij is mager, onverzorgd en kan amper lopen en praten”, legt de emotionele moeder uit.

De reden van de erbarmelijke situatie van Achraf Moudid is de marteling en vernedering waar hij aan bloot wordt gesteld in de gevangenis Selouane waar hij zijn gevangenisstraf van 20 jaar uitzit. Volgens de moeder zijn er vijf cipiers die haar zoon continu belagen, zo wordt hij geslagen en volledig ontkleedt waarna hij uitgelachen wordt door deze Marokkaanse cipiers. De daders bedreigen Achraf met de dood en vertellen hem dat er al doden zijn gevallen in de gevangenis zonder dat de buitenwereld er iets van weet.

Onder deze bedreigingen besloot de Riffijn uit Ait Bouayach het eten van de gevangenis zoveel mogelijk te vermijden uit angst dat ze hem vergiftigen. De moeder vraagt aan de advocaten, mensenrechtenorganisaties en activisten om haar zoon te bezoeken en bij te staan voor het te laat is.