Franse lening en donatie voor het Marokkaanse regime

Vandaag zijn er twee financieringsovereenkomsten gesloten tussen het Franse Agentschap voor Ontwikkeling en het Marokkaanse regime, de eerste met betrekking tot een lening van 150 miljoen euro ”ter ondersteuning van de economische integratie van jongeren” en de tweede betreft financiële steun van 9 miljoen euro voor de integratie van post-migratie in regionale ontwikkelingsprogramma’s. Dit was tijdens het werk van de 14e sessie van de Frans-Marokkaanse bijeenkomst, onder voorzitterschap van premier Saad Eddine Othmani en de Franse premier Edouard Philippe.

Volgens het Marokkaanse regime is de lening van 150 miljoen euro bedoeld om ”het werkgelegenheidsbeleid voor de economische integratie van jongeren” uit te voeren. Het project zal volgens het regime plaats vinden in de volgende drie regio’s: Rabat-Sale, Souss-Massa en Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Het project kan ook rekenen op een donatie van de Europese Unie ter waarde van 14.6 miljoen euro, aldus Lakome.

Dit is de tweede lening die het Marokkaanse regime afsluit deze week, eergisteren werd bekend dat de Europese Investeringsbank het regime een lening  ter hoogte van 400 miljoen euro heeft verleend.