Inwoners redden bergbeklimmers in nood aan de hoogste berg van Arif

Twee bergbeklimmers werden vandaag omsingeld door de sneeuw op de 2.465 meter hoge berg Tidrin, de hoogste berg van Arif. De twee, waarvan 1 gewond raakte en niet meer kon lopen, deden een oproep via sociale media om hen te hulp te schieten.

Hun oproep werd massaal gedeeld op sociale media en de inwoners van het dorpje Azila kwamen direct in actie. Enkele uren later wisten deze vrijwilligers de twee bergbeklimmers te bereiken en hen naar veiligheid te brengen.

Een van de bergbeklimmers bedankte de de redders uit het dorp en noemde hen helden (zie foto 1). De bergbeklimmer zei ook dat de autoriteiten en het reddingsteam van de civiele bescherming de plek waar ze vast zaten niet konden bereiken. ”We dalen nu naar de plek waar de civiele bescherming is om eerste hulp te krijgen”, voegde hij 50 minuten geleden aan toe.

Ondanks de getuigenis van de bergbeklimmer melden regimegezinde media, zoals Nadorcity (zie foto 2), dat de twee gered zijn door de Marokkaanse autoriteiten. In hun berichtgeving worden de inwoners van Azila helemaal niet genoemd.

(foto 1)

(foto 2)