Israël hoopt op een doorbraak betreft relatie met Marokko in de komende dagen!

Israëlische functionarissen hopen dat een doorbraak in de normalisering van de betrekkingen met Marokko de komende dagen kan worden bereikt, meldde Channel 12-nieuws woensdag, met premier Benjamin Netanyahu die het nieuws wil gebruiken om zijn politieke kansen te vergroten. Het nieuws is naar buiten gebracht door zowel de Marokkaanse als Israëlische media.

Het rapport komt nadat Netanyahu een ontmoeting heeft gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Lissabon, Portugal. De Amerikaanse minister zal na zijn bezoek aan Portugal afreizen naar Marokko waar hij voor een normalisatie met Israel zal pleiten bij koning Mohamed VI.

Egypte en Jordanië zijn de enige ”Arabische landen” die vredesverdragen met Israël hebben ondertekend, maar Marokko, samen met enkele Golfstaten zoals Bahrein, heeft de tientallen jaren oude boycot van Israël in de ”Arabische wereld” versoepeld.

In februari verklaarden onbevestigde berichten in Israël dat Netanyahu een geheime ontmoeting hield met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de VN.

Een maand eerder zeiden Marokkaanse media dat er gesprekken gaande waren over een bezoek van Netanyahu aan Marokko. Geen van beide landen reageerde op de rapporten, aldus Israelnationalnews.

Lees ook:

1 dode bij aanrijding groep Israëliërs in Marokko

The Safari Club