Leraar Taroudent gearresteerd!

De leraar die verdacht wordt van de mishandeling van een 8-jarige leerlinge is in hechtenis geplaatst. De verdachte zal vandaag voor de officier van justitie komen, de laatste zal bepalen of de leraar naar huis mag of in voorarrest blijft.

De vakbond van de politieke partij PJD, die bekend staat om haar haat jegens de Imazighen, heeft een advocaat aangesteld om de leraar bij te staan. Een andere vakbond, ”de vakbond van de Confederatie van Democratische Arbeiders” is een petitie begonnen in het dorp Taourirt om ”goed gedrag van de leraar” te bewijzen.

Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis van Agadir voor een medische expertise om meer te weten te komen over haar mishandeling, aldus het regimegezinde Achkayen.

Begin deze week zijn de foto’s van het slachtoffer massaal gedeeld op sociale media. De mishandeling heeft vele woede reacties van burgers uitgelokt. Het meisje en haar ouders zeggen dat de leraar haar mishandeld heeft omdat ze geen huiswerk had gemaakt, de leraar blijft ontkennen en beweert dat haar eigen moeder haar mishandeld heeft.