Marokkaanse kinderen te koop voor een paar duizend euro!

Spaanse en Marokkaanse media hebben de afgelopen dagen aandacht besteed aan Spanjaarden die Marokkaanse kinderen kopen voor bedragen tussen de 3 en 7 duizend dollar.

De vereniging ‘Karama’, die opkomt voor de mensenrechten, heeft een klacht ingediend bij de officier van de koning in Tetouan tegen een netwerk die kinderen ontvoert en verkoopt.

De voorzitter van de vereniging, Hassan Aqbayou, zei tegen een Spaanse krant: ”Tot nu toe hebben we zeven gevallen geteld van kinderen die via dezelfde bemiddelaars zijn verkocht, die tussen 30.000 en 70.000 dirhams per kind aanrekenen.”

Hassan Aqbayou zei ook dat de moeder van een van de verkochte kinderen bedreigd wordt door het netwerk nadat ze er openlijk over sprak.

Volgens het regimegezinde Achkayen heeft de politie van Tetouan een onderzoek gestart en de moeder van een van de verkochte kinderen verhoord.

De nieuwssite meldt dat de moeder, Safae M, akkoord ging dat haar baby geadopteerd werd door een Spaans koppel uit Ceuta, op voorwaarde dat ze in contact blijft met het kind. De moeder zegt dat te hebben gedaan door de armoede waarin zij leeft, met name nadat haar man haar verliet.

De Spanjaarden en de bemiddelaars gingen met de zwangere moeder mee naar een kliniek in Tetouan. Het pasgeboren meisje werd geregistreerd als de dochter van de Spanjaard. Drie dagen na de bevalling keerde de moeder naar haar huis, terwijl haar dochter meegenomen werd door een bemiddelaar, genaamd Paco, naar het Spaanse koppel in Ceuta. De moeder heeft sindsdien geen contact meer gehad met haar dochter.