Marokko beschuldigt Ihattaren van leugens

De Marokkaanse voetbalbond heeft gezegd dat de uitspraken van Yassin Ihattaren, over de reden waarom zijn jongere broer voor het Nederlandse elftal koos, niks van de waarheid bevatten, meldt de Marokkaanse krant Assabah.

Volgens de krant zou de bond de onderhandelingen met Ihattaren al voor de komst van de huidige trainer hebben gestart. De bond ontkent dat Fouzi Lekjaa, Noureddine Naybet of Aziz Bouderbala met de familie Ihattaren zouden hebben gepraat over dit onderwerp tijdens de begrafenis. ”Het mediaoptreden van Ihattaren dient als camouflage voor de Nederlandse publieke opinie om een beslissing, genomen door de speler zelf uit vrije wil, te rechtvaardigen”, aldus iemand van de voetbalbond die tegen Assabah sprak.

Volgens de Marokkaanse bond wil Yassin Ihattaren ” de druk op zijn jongere broer wegnemen nadat hij zeer felle kritiek kreeg op zijn besluit van de Marokkanen in Nederland in de luchthaven van Eindhoven”. ”Wie voor het (Marokkaanse) elftal wil uitkomen en de nationale tenue wil verdedigen heeft niemand nodig om hem daarvoor te overtuigen. Hij koos voor Nederland, hij is vrij in zijn keus, maar hij moet dat niet rechtvaardigen door te liegen”, voegt de bron aan toe.

Het Marokkaanse regime werd in verlegenheid gebracht nadat een deel van het artikel op Algemeen Dagblad vertaald werd naar het Arabisch en viraal werd gedeeld. Met name het gedeelte waarin Marokko Ihattaren wil overhalen in ruil voor een hotel en privé-huisjes.

Uit onze eigen bronnen weten wij dat Marokko nog meer geld beschikbaar heeft gesteld om spelers uit Nederland te laten uitkomen voor Marokko. De Marokkaanse voetbalbond heeft ook haar manier van aanpak verandert en de focus is nu verlengd naar jongere talenten. Arif News weet ook van 1 geval waarbij een Nederlandse voetballer voor het Marokkaanse elftal koos nadat hij 400 duizend euro kreeg van Marokko.