Marokko ontkent ontvoering Riffijnse rapper

Het Marokkaanse directoraat-generaal van de nationale veiligheid heeft in een verklaring ontkent dat de Riffijnse rapper Hamza El Mallouki gearresteerd werd.
Sinds gisteren werden berichten gedeeld, door onbekende accounts op sociale media, over de ontvoering die niet waar blijkt te zijn. Deze berichten werden kort daarna gedeeld door andere activisten en burgers zonder het te verifiëren.

In het verleden werd het Marokkaanse regime beschuldigd van het verspreiden van vals nieuws. Trollen zouden vals nieuws verspreiden dat vervolgens overgenomen wordt door een deel van de Riffijnse activisten. Het regime kwam daarna met een verklaring waarin die valse berichten werden weerlegd om vervolgens de activisten van leugens te beschuldigen.

Het nieuws over de ontvoering van de Riffijnse rapper kwam een dag nadat hij een lied uitbracht waarin hij het regime aanvalt.

In 2015 werd de Riffijnse rapper Houssein Belkich alias Rifinox ontvoerd door ”onbekenden”, na drie weken spoorloos te zijn verdwenen werd zijn onthoofde lichaam teruggevonden aan de voet van de berg Gourougou in Nador. Tot op de dag van vandaag blijft de moord onopgelost en de dader(s) op vrije voeten. De rapper was nog 22 jaar jong en zijn rap ging over de achterstelling en de armoede in Arif.