Minister: Turkije heeft ruim 120 duizend Marokkanen hun baan gekost!

De Marokkaanse minister van Industrie en Handel, Hafid Elalamy, heeft vanuit het Marokkaanse parlement de aanval geopend op Turkije.

Volgens de minister zijn er 122 duizend arbeiders in de textielindustrie werkloos geworden omdat Turkije de Marokkaanse markt overspoelt met haar producten. De minister herhaalde ook dat 60 winkeliers failliet gaan elke keer dat een Turkse BIM-supermarkt open gaat.

Hafid Elalamy zei tegen de parlementariërs van de islamistenpartij PJD, die de regering leidt, dat ze loyaal moeten zijn aan hun vaderland en niet aan Turkije. PJD-leden hadden kritiek op de minister omdat hij enkel op de handelstekort met Turkije focust.

Hafid Elalamy zei dat dat de handelstekort met de EU en de VS gecompenseerd wordt met investeringen en donaties. De minister zei dat het koninkrijk van Mohamed VI 1.4 miljard euro kreeg aan donaties vanuit de EU en dat  71% van de Buitenlandse investeringen uit Europa komt. De Marokkaanse minister zei ook dat de VS 12 miljard dirham doneerde aan Marokko.

Hafid Elalamy zei dat Turkije weigert om te investeren in Marokko terwijl het de markt overspoelt met haar producten. De minister voegde eraan toe dat Turkije wel 5.4 miljard dollar heeft geïnvesteerd in Algerije.

De Marokkaanse minister heeft meerdere malen herhaald dat hij het Vrijhandelsovereenkomst met Turkije zal verscheuren, meldt de Marokkaanse krant Assabah.

Lees ook:

Marokko dreigt Turkije met sluiting BIM-supermarkten

Media: Marokko roept ambassadeur terug uit Turkije!