Tientallen meisjes gelokt en verkracht door rijken in Casablanca

De Marokkaanse krant Assabah meldt dat tientallen meisjes uit Casablanca naar een flat werden gelokt waar ze verkracht werden door zoons van rijke personen.

Het begon toen een Facebook account van een manager van een discotheek ”gehacked” werd door de verkrachters. Met de account van deze manager werden verschillende meisjes benaderd voor een casting. De slachtoffers werd wijsgemaakt dat een bedrijf opzoek is naar modellen om een product te promoten in ruil voor 1.000 dirham (+/- 90 euro) per dag.

De meisjes werden gelokt naar een flat in de Ghandistraat, daar werd hen verteld mee te lopen naar het kantoor. De meisjes werden uiteindelijk naar het dak van de flat gebracht waar zes anderen hen omsingelden en bedreigden met wapens.

De slachtoffers werden verkracht en gefilmd. De daders hebben daarna hun sieraden, telefoons en zelfs kleding gestolen. De meisjes moesten naakt naar huis.

Via de telefoons van de verkrachtte meisjes werden andere slachtoffers gelokt naar verschillende plaatsen. Uiteindelijk werden de verkrachters opgepakt toen ze een meisje benaderden die al van de verkrachting wist. Van de tientallen slachtoffers hebben slechts acht meisjes een klacht ingediend.