Valse berichtgeving Marokkaanse media over ”hondenpark Al Hoceima” in Spanje

Deze week heeft de Spaanse stad Almuñécar een hondenpark geopend in de park ‘Los jardines de Alhucemas’ (de tuinen van Al Hoceima), meldt Infocostatropical.

Los jardines de Alhucemas is een van de parken in de Andalusische stad. Op verzoek van een dierenvereniging werd een klein deel van het park, 420 vierkante meter, omgebouwd tot een hondenpark waar eigenaren hun honden kunnen uitlaten.

Marokkaanse media hebben dit aangegrepen om er een eigen verhaal van te maken. Volgens het regimegezinde Achkayen (zie foto 1), van een Marokkaanse fascist uit Brussel, heeft Spanje ”een hondenpark vernoemd naar Al Hoceima en daarmee vergelijkt ze de inwoners van deze stad met honden”, Achkayen voegde eraan toe dat het park bedoeld is voor zwerfhonden en dat mensen het niet mogen toetreden.

Het is niet de eerste keer dat het Marokkaanse regime de Riffijnen wil opzetten tegen Spanje voor eigen gewin. Een paar jaar geleden heeft een lid van het Marokkaanse parlement gezegd dat Riffijnse parlementariërs bij elkaar werden geroepen door Fouad Ali el Himma. Deze adviseur van de Allawiet Mohamed VI gaf de Riffijnse parlementariërs twee opdrachten:  ”Voorkomen dat geld van Europese Riffijnen geïnvesteerd wordt in Arif en mensen betalen om te demonstreren voor het gebouw van het Spaanse consulaat in Nador”.