Bades organiseert Amazigh Nieuwjaarsviering in Rotterdam

Dit jaar is het Bades weer gelukt een sterke line up van artiesten bijeen te brengen.
Muzikaal, met een concert van Milouda, Rif Experience, Imetlaâ en ITHRAN. We hebben ook een workshop Riffijnse handambachten van El Ouardani Aissa. En natuurlijk wordt Bades Award dit jaar wederom uitgereikt aan een persoon die veel betekend heeft voor de Rif.

Traditie 
Bades Amazigh Nieuwjaar, Yennayer, is in Rotterdam inmiddels goed ingeburgerd. De revival van het Amazigh cultuurerfgoed is ook in de Maasstad daarmee doorgedrongen.
Bades organiseert Yennayer nu voor de 6e keer, en elk jaar weer is het een geslaagde samenkomst van Imazighen uit Rotterdam, maar ook van elders. Bades laat het rijke culturele (Amazigh-) erfgoed van de Rif zien, met excursies, filmprojecties, publicaties en culturele evenementen.
Tijdens de vorige edities van Yennayer was er veel muziek, poëzie, én gezelligheid, in een huiselijke en familiale sfeer. Met optredens van grote Riffijnse artiesten, zoals Walid Mimoun, Milouda, Imetlaâ, Thifridjas, Silya, etc. En natuurlijk hadden Bades en de artiesten de nodige aandacht voor de Riffijnse volksbeweging.
Terugkerende muziekgroep is Imetlaâ, een onmisbare schakel in de Yennayer-vieringen van Bades. Imetlaâ trad op als houseband voor de gast-artiesten, waardoor er jaarlijks vele artiesten de gelegenheid kregen om op te treden, met onvergetelijke muzikale hoogtepunten voor het publiek, én voor de organisatie.

Engagement
Bades gaat er weer voor om de Amazigh Nieuwjaarsviering van 2020 bijzonder te maken. Dit jaar zal de viering vol zijn met geëngageerde muziek en optredens.
De viering van Amazigh Yennayer is niet alleen een muzikale avond. De Riffijnse taal en cultuur komen ruimschoots aan bod. Het is tevens de ideale gelegenheid om steun en solidariteit te betuigen aan de Riffijnen, die zich de afgelopen jaren hebben ingezet en opofferingen gebracht voor o.a. sociale, maar ook culturele Amazigh-rechten in de Rif.

INFO & KAARTVERKOOP

AMAZIGH YENNAYER 2970- Nieuwjaarsviering 2020

Zaterdag 08 februari, 18:30

THEATER ZUIDPLEIN, Rotterdam

Theatercafé om18.30 uur open. Programma | start (stipt) om 19.30. Afsluiting: 23.30 uur.

Voorverkoop online (via Theater Zuidplein of aan de kassa) €17.50,-. Op 8 februari (aan de deur) €22.50,-.

Bij 4 kaartjes of meer betaal je slechts € 12.50,- per kaart. Deze kortingsactie geldt als je vóór 04 februari uw kaartjes via bades.foundation@gmail.com bestelt. Voor kinderen tot 15 jaar: €7.50,-.

Voor meer info:

https://facebook.com/BadesFoundation/

https://facebook.com/Amazighnieuwjaar/

bades.foundation@gmail.com

Tel. Rani El Kaddouri 06-24808195

www.bades.nl