De Riffijnse marine

De Riffijnse marine werd enkele maanden na de slag om Anoual opgericht. Messaoud n Allal (Sipiera) werd aangesteld als het hoofd van de marine van januari 1922 tot aan zijn dood in 1925 waarna hij opgevolgd werd door Heddou n 3ri Lemallem.

De maritieme inspectie werd uitgevoerd onder toezicht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Arif republiek. De Riffijnse vloot bestond uit een schip en twee snelle boten. De marine had ook verschillende boten bedoeld voor het transport van goederen, passagiers en wapens. De boten waren ook belast met de kustwacht en de bouw van de haven in Isri, de laatste werd nooit afgemaakt.

Op de foto zie je een boot van de Riffijnse marine en vier marinepersoneel. De Riffijnse boot transporteerde het losgeld uit Noukour eiland naar de kust. Bij de slagen om Anoual en Aroui heeft het Riffijnse leger honderden Spaanse krijgsgevangenen gevangen genomen. Spanje heeft daarvoor een fors bedrag moeten betalen om haar soldaten en generaals vrij te krijgen. Met het losgeld heeft de Riffijnse regering geïnvesteerd in haar verzet.

Lees ook:

Riffijnse zeevaarders in actie 122 jaar geleden

De slag bij Nador in 1856 tussen Arif en Pruisen!

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.