Hubert Lyautey misbruikte de islam om de Franse bezetting te legitimeren

Hieronder een samenvatting en vertaling van een stuk uit het boek ‘Abdelkrim El Khattabi, een alternatieve geschiedenis‘ dat dit jaar verscheen:
Zo was er een groep ‘geleerden’ in Fes die experts werden in het schrijven van vrijdagpreken die Abdelkrim El Khattabi en en zijn strijders aanvielen. De inhoud van deze preken is dat de Riffijn ‘zich niet houdt aan een beginsel van de islam’. Dit beginsel volgens de geleerden van Hubert Lyautey is ‘Alqada wa Alqadar’ (lot en voorbestemming). Volgens deze geleerden was de Franse bezetting voorbestemd door Allah en verzet daartegen is tegen de Wil van Allah.

Abdelkrim El Khattabi stuurde brieven naar de verschillende geleerden en vroeg ze daarin om de mensen te mobiliseren voor de strijd voor hun land en geloof. Een van deze personen is El Jilali, hoofd van de ‘Raad van de Geleerden van Fes’. Deze Jilali bracht de brief van Abdelkrim echter naar de Franse residentgeneraal.

Een andere geleerde is El Rahouni, hoofd van de ‘Raad van de Geleerden van Tetouan’. Maar ook deze persoon bracht de brief van Abdelkrim naar de Spaanse Hoge Commissaris.

Wat deze mensen beweren staat nergens in de koran of de overleveringen van de profeet. Daarom kunnen we deze handelingen beschouwen als een Makhzen-religie die zijn uiterste best doet om de geest en de juiste interpretatie te negeren. Het doel daarvan is dat de mensen in hun coma, onwetendheid, ziekte en armoede blijven. Dit is het principe van de Omajjaden-staat.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.