Tentoonstelling persoonlijk wapen Riffijnse president

De kleinzoon van Moulay Mohend (Abdelkrim El Khattabi) die president was van de onafhankelijke Arif republiek in de jaren 20 van de vorige eeuw heeft gemeld dat Frankrijk het persoonlijke wapen van zijn opa heeft tentoongesteld voor de eerste keer, staat onder meer op Nadorcity te lezen.

De kleinzoon van de Riffijnse verzetsheld schreef op zijn Facebookpagina: ”Frankrijk tentoonstelt het persoonlijke wapen van de strijder Mohamed Abdelkrim El Khattabi, die hij inleverde de dag dat hij zich overgaf om einde te maken aan de genocide, dat gepleegd werd door een militaire coalitie bestaande uit Frankrijk, Spanje, Engeland en Duitsland tegen het volk van Arif”. De kleinzoon vergat Marokko te noemen, die deelnam aan de coalitie tegen Arif republiek met onder meer 400.000 soldaten en L’Escadrille chérifienne.

Het wapen is de Mauser C96. De Mauser C96 (Construktion 96) is een semi-automatisch pistool dat oorspronkelijk werd geproduceerd door de Duitse wapenfabrikant Mauser van 1896 tot 1937. In Spanje en China werden exemplaren zonder licentie geproduceerd in de eerste helft van de 20e eeuw.

De eerste tests met het pistool dateren uit 1894. Serieproductie begon in kleine aantallen in 1896 en de eerste militaire gebruiker was de Italiaanse marine in 1899. In Duitsland werd de C96 vooral als toevoeging op de in 1908 geaccepteerde P08 gebruikt, vooral voor gebruik achter de frontlinie.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.