1 coronadode vandaag in Al Hoceima

In de afgelopen 24 uur is 1 nieuwe coronadode geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er maar 32 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de hele provincie.

Volgens de officiële cijfers van het ministerie zijn er in augustus 114 coronadoden geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het werkelijke aantal is onbekend omdat de doden buiten het ziekenhuis niet geregistreerd worden. Arif News beschikt over informatie van meerdere corona patiënten die thuis zijn overleden, met name in de afgelegen dorpen.

De mensenrechtenorganisatie AMDH kwam met een verklaring waarin het de staat en haar organen verantwoordelijk stelt voor hun falen en onvermogen om mensenlevens te redden. AMDH zei ook dat de coronapandemie de erbarmelijke toestand van de gezondheidssector in de provincie blootgesteld. De organisatie riep op om een dringend onderzoek te starten naar wat er gebeurd is in het ziekenhuis van Imzouren en publieke opinie te informeren over hoe deze tragedie kon plaats vinden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.