1 jaar celstraf voor Facebookbericht Riffijn over onthoofding toeristes

Een jonge Riffijn uit de stad Ait Bouayach is vandaag veroordeeld door de rechtbank van Al Hoceima tot 1 jaar celstraf voor een bericht die hij plaatste op zijn Facebookaccount, aldus meerdere lokale nieuwsbronnen waaronder Akhbar Rif.

Nadat het nieuws van de onthoofding van de Scandinavische toeristes verspreidde op social media, plaatste de inwoner van Ait Bouayach een bericht op zijn Facebook-account waarin hij het volgende zei: ”Jullie hebben een fout gemaakt, El Othmani (premier) en zijn kring verdienen de onthoofding”.
Slechts een paar uur nadat hij het bericht plaatste viel de politie zijn huis binnen. De agenten doorzochten het huis en de bewoner werd meegenomen voor een 48 uur lange verhoor. Hierna werd besloten om hem te plaatsen in de gevangenis in Al Hoceima.

Vandaag kwam hij voor de rechter in de stad Al Hoceima. De rechtbank beschuldigde de Riffijn van ”oproepen om misdaden te plegen”.

Inwoners van de stad Ait Bouayach zeggen dat het regime weer de kans kreeg om een Riffijn op te sluiten en benadrukken dat hun stadsgenoot juist tegen het terrorisme is en dat zijn bericht juist een boodschap was richting degenen die het terrorisme creëren. ”Het is het regime dat gefaald is in het beschermen van de toeristen en het is het regime dat verantwoordelijk is voor het produceren van de terroristen en daarvoor moeten zij verantwoording afleggen”, is de boodschap van de veroordeelde in zijn bericht, volgens een van zijn kennissen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.