10.000 migranten hebben Ceuta bereikt, Spanje zet leger in en Marokkanen roepen ‘leve Spanje’

De lokale nieuwssite El Daro de Ceuta meldt dat ruim 10.000 migranten de Spaanse enclave wisten binnen te komen. In en poging om de stad met 84 duizend inwoners te beschermen tegen overspoeling door Marokkaanse en sub-Saharaanse migranten is het leger ingezet.
Spaanse media zeggen echter dat er nog steeds migranten binnenkomen en dat dit pas stopt als Marokko ingrijpt.

Sinds gisteren zijn complete families het koninkrijk van Mohamed 6 ontvlucht richting Spanje. Honderden vrouwen en meer dan 2.000 kinderen riskeerden hun leven om de oversteek te maken naar de Spaanse enclave. In een video zijn honderden kinderen te zien die opgevangen worden door het Spaanse Rode Kruis. Deze kinderen scanderen gezamenlijk ‘Viva España’ (Leve Spanje).

Vandaag arriveerden duizenden potentiele migranten uit omringende steden om hun geluk te proberen. Bij deze massamigratie is minstens een jongeman verdronken.

Terwijl de toegang tot Ceuta wijd open ligt en de jongeren zelfs aangemoedigd worden door het regime, is de grens van Melilla streng bewaakt door de Marokkaanse troepen. Ooggetuigen, waaronder de Riffijnse journalist en ex-politieke gevangene Achour El Amraoui, bevestigen dat. Volgens Achour worden strandgangers in de buurt van Melilla geïntimideerd door Marokkaanse troepen die de strandgangers nauwlettend in de gaten houden. De strandgangers moeten ook hun identiteitskaarten geven aan de Marokkaanse troepen die hun namen registreren.

Lees ook: Marokko gebruikt kinderen om Spanje onder druk te zettenOverweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.