104 nieuwe coronagevallen in Marokko!

Het Marokkaanse ministerie heeft vandaag 104 nieuwe coronagevallen gemeld, het totaal aantal coronabesmettingen komt daarmee op 463. Het aantal corondoden sinds de uitbraak is 26, 13 patiënten hebben het virus overwonnen.

Marokko heeft sinds de uitbraak 2.219 tests uitgevoerd, 1.756 hadden een negatieve uitslag. Het klein aantal tests komt door gebrek aan capaciteit. In heel Marokko zijn er drie laboratoria die de tests uitvoeren, alle drie zijn gelegen in Casablanca en Rabat. Het ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag bekend gemaakt 48 nieuwe tijdelijke centra te open waar tests uitgevoerd zullen worden. Het ministerie zegt meer coronagevallen te verwachten wanneer deze centra aan de slag gaan.

De coronagevallen per provincie of stad:
Casablanca: 130
Marrakech: 76
Meknes: 49
Rabat: 40
Fes: 28
Sale: 14
Tanger-Assila: 13
Tetouan: 13
Kenitra: 12
Skhirat-Temara: 12
Agadir-Ida Ouatnane: 9
Oujda-Angad: 9
Taza: 4
Rachidia: 4
Khemisset: 4
Chichaoua: 3
Fqih Bensaleh: 3
Ifran: 3
Larache: 3
Rincon-Castellenjo: 2
Essaouira: 2
Inezgane-Ait Melloul: 2
Settat: 2
1 geval in: Al Hoceima, Nador, Taourirt, Chtouka Ait Baha, Taroudent, Tinghir, Sefrou, Fahs-Anjara, Guelmim, Figuig, Zagora, Eljadida, Sidi Slimane.

De coronagevallen per regio:

Casablanca-Settat: 133
Fes-Meknes: 87
Rabat-Sale-Kenitra: 83
Marrakech-Safi: 81
Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 32
Oriental: 16
Souss-Massa: 14
Khenifra-Beni Mellal: 10
Draa-Tafilalt: 6
Guelmim-Oued Noon: 1

In de provincie Nador gaat het om een bejaarde man van boven de 80 jaar. De man kwam terug uit Europa en woont in de stad Selouane. Zijn situatie is stabiel en verwacht wordt dat hij morgen al naar huis mag.

In de provincie Al Hoceima gaat het om een 84-jarige uit de wijk Sidi Abid die terug kwam uit Europa. De patiënt is in quarantaine geplaatst in de stad Imzouren.

In Oujda zijn twee mensen omgekomen door het virus. Een van de slachtoffers is een 17 maanden oud meisje dat besmet is geraakt door haar moeder. De moeder zelf ligt nog in quarantaine.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.