105 gestrande Zuid-Koreanen teruggekeerd naar hun land (video)

Ongeveer 100 Zuid-Koreanen zijn gisteren richting hun land gevlogen aan boord van een vliegtuig dat vanuit Casablanca vertrok.

Marokko was oorspronkelijk van plan een vrachtvliegtuig naar Zuid-Korea te sturen om de medische voorraden-voor de bestrijding van het coronavirus-op te halen, maar de Allawiet Mohamed VI stemde ermee in om op verzoek van Seoel over te stappen op een passagiersvliegtuig om de Zuid-Koreanen in het land naar huis te helpen terugkeren, meldt het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap News Agency.

Het vliegtuig van het Marokkaanse staatsbedrijf Royal Air Maroc vertrok gisteren (Marokkaanse tijd) en arriveerde vandaag om 11:00 uur (lokale tijd) op Incheon International Airport, ten westen van Seoul, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea.

Vandaag mogen ook twee vliegtuigen gestrande Fransen repatriëren. Maar het Marokkaanse regime weigert nog altijd toestemming te geven voor repatriëringsvluchten richting Nederland en België. De Europeanen met een dubbele paspoort lijken het slachtoffer te worden van de chantagepolitiek van het Marokkaanse regime. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken zei dat Marokko die groep Europeanen als eigen onderdanen ziet.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.