11 corona patiënten overleden door zuurstoftekort in Safi

Foto uit het archief

Afgelopen nacht zouden elf corona patiënten zijn overleden door gebrek aan zuurstof in het Mohamed 5 ziekenhuis in Safi, melden verschillende Marokkaanse media waaronder de spreekbuis van Rabat Achkayen.

Drie PJD-parlementariërs uit de stad Safi hebben een brief (zie onderaan) gestuurd naar Khalid Ait Taleb, de Marokkaanse minister van Volksgezondheid. De parlementariërs vragen de minister om een onderzoek te starten, oplossing te zoeken voor het zuurstoftekort en het tekort aan medisch personeel te verhelpen.

Begin deze maand berichtten activisten uit Marrakesh dat er patiënten overleden in het Ibn Zohr ziekenhuis door zuurstoftekort. Nadat het nieuws zich verspreidde via sociale media kwam het ministerie van Volksgezondheid met een verklaring naar buiten waarin het de dood van de patiënten ontkent.

Al dagen berichten de Marokkaanse media over de dramatische situatie in de overvolle ziekenhuizen. Patiënten zouden in gangen en buiten de ziekenhuizen liggen. De patiënten die thuis liggen hebben het niet beter. De nodige middelen voor de bestrijding van corona, met name vitamine C, is amper te verkrijgen in de apotheken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.