15 jaar celstraf voor 17-jarige voor protesten in Al Hoceima

Een 17-jarige jongen uit Imzouren genaamd Salah Toutouki werd veroordeeld tot 15 jaar celstraf. De uitspraak is niet recent, maar is pas vandaag vermeld door de Marokkaanse nieuwssite Hespress. De minderjarige werd veroordeeld voor ‘deelname aan brandstichting in de woning van de politie in Imzouren in maart 2017’.

De regeringsgezinde nieuwssite zegt dat er meerdere minderjarigen te zijn opgepakt en veroordeeld voor betrokkenheid bij de protesten in de provincie Al Hoceima. De laatste minderjarige Riffijn die is veroordeeld, is de 15-jarige Bilal Moqaddam die 1 jaar celstraf kreeg. Aanstaande dinsdag komen twee minderjarige Riffijnen voor de rechter in Al Hoceima.

 

Update 01:23

Arif News heeft contact opgenomen met verschillende activisten in Arif voor meer informatie over dit bericht van Hespress. Een betrouwbare bron heeft Arif News verteld dat het gaat om de 21-jarige Salahddine Tokoki, deze jonge man kreeg 15 jaar celstraf voor ”het in brand stichten van de woning van de politie in Imzouren”.

Andere betrouwbare activisten zijn nog bezig met het verzamelen van informatie over dit onderwerp. Wanneer wij bevestiging krijgen van meerdere bronnen zullen wij er een aparte nieuwsbericht aan besteden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.