15-jarige Bilal Moqaddam veroordeeld tot 1 jaar celstraf

De rechtbank van eerste aanleg te Al Hoceima heeft de 15-jarige Riffijn Bilal Moqaddam veroordeeld tot celstraf tot het einde van het schooljaar 2018/2019. Advocaat Azeriah maakte bekend dat de 15-jarige Bilal Moqaddam het schooljaar 2018-2019 moet doorbrengen in de jeugdgevangenis in Nador. Zijn moeder bevestigt het nieuws en zegt dat haar zoontje veroordeeld is tot 1 jaar celstraf en dat Bilal mentaal gebroken is door de uitspraak.

Bilal werd op 2 juli 2018 uit zijn ouderlijk huis gearresteerd nadat het omsingeld werd door ruim 20 veiligheidstroepen.

Arif News heeft zijn broer gebeld en de laatste bevestigt ook het nieuws.  De broer zei dat Bilal sinds de uitspraak van de rechter aan het huilen is. Bilal is er zo slecht aan toe dat de directie van de jeugdgevangenis de familie heeft gebeld met het verzoek om hun dierbare te bellen en te troosten.

Eerder op de dag werd de minderjarige Moussab Ouchen vrijgesproken, twee andere minderjarige Riffijnen moeten volgende week voor de rechter in Al Hoceima verschijnen.

Lees meer over de 4 minderjarige gedetineerden.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.