15 Marokkaanse monarchisten op de Dam voor Hubert Lyautey!

Het moet een enorme teleurstelling zijn voor de Marokkaanse ambassadeur nadat zo’n 15 monarchisten en fascisten naar de demonstratie op de Dam kwamen. De aanwezigen waren vooral mensen die verdachte banden onderhouden met de Marokkaanse ambassade en dubieuze stichtingen beheren om evenementen, in opdracht van- en gefinancierd door de ambassade, te organiseren.

De afgelopen dagen waren de handlangers van de Marokkaanse ambassade intensief aan het mobiliseren in Amsterdam en liepen langs slagerijen en cafés om posters te plakken, maar het resultaat viel vies tegen voor de ambassadeur Abdelwahab El Ballouki.

Op een live stream waren bekende gezichten te zien bij de demonstratie die meer op een carnaval leek. Onder de aanwezigen waren Mouna Jabrane en Youssef Yaghdi, beiden zijn vaste gasten bij de feestjes van de Marokkaanse ambassade en kunnen niks doen zonder toestemming of bevel van de Marokkaanse ambassadeur. Deze figuren staan ook bekend om hun haat jegens de Imazighen en met name de Riffijnen, zo heeft Mouna Jabran in 2015 de Riffijnse zangeres Tifyur bespuugd, uitgescholden en geslagen omdat de laatste een Amazigh vlag droeg. Op de beelden verscheen ook Rachid Karkache, werkzaam bij de Nederlandse douane en raadslid van een lokale partij in Gouda. In 2017 kwam hij in het nieuws nadat hij een Nederlandse Riffijn had bedreigd zijn naam door te geven aan de Marokkaanse inlichtingendiensten.

De demonstratie, waarvoor een DJ werd ingehuurd evenals een Eritreeër om te fungeren als betoger, was bedoeld voor de vlag die ontworpen werd door de Franse residentgeneraal Hubert Lyautey. Het leek er echter op dat de monarchisten die naar de Dam werden gehaald niet wisten waar het over ging en scandeerden de gebruikelijke ”leve de koning” en ”de Sahara is Marokkaans”. Om het falen te maskeren werd de demonstratie omgetoverd tot een dansvloer waarop de monarchisten rare bewegingen uithaalden om de aandacht van voorbijgangers te trekken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.