15 Marokkanen belanden in politiebureau na het hijsen van Palestijnse vlaggen

Een groep burgers heeft vandaag de ‘Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk’ herdacht door een fietstocht te organiseren terwijl ze Palestijnse vlaggen hesen.

De Marokkaanse politie heeft 15 van deze fietsers, waarvan drie minderjarig zijn, meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, meldt Achkayen.  Volgens de media werden de fietsers uitgescholden en hun fietsen in beslag genomen. De 15 werden na het verhoor vrijgelaten.

Al Adl wa Al Ihsane zegt dat de autoriteiten van Casablanca 10 jongeren verboden heeft met Palestijnse vlaggen te zwaaien zonder een reden te geven. Een andere organisatie genaamd ‘de Marokkaanse Commissie om de Zaken van de Natie te Bepleiten’ heeft de arrestatie veroordeeld.

De organisatie zegt het nieuws van de arrestatie met grote verbazing te hebben ontvangen. ‘We ontvingen met grote verbazing het nieuws van de arrestatie van een groep van 10 jongeren, waarvan drie minderjarig zijn, die Palestijnse vlaggen droegen ter gelegenheid van de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse volk, terwijl ze aan het fietsen waren langs het strand van Aïn Sebaâ, met inachtneming van alle gezondheidsvoorzorgsmaatregelen, inclusief de afstand en het dragen van maskers. Maar ze werden alsnog meegenomen naar het politiebureau en werden onderworpen aan beledigingen, gescheld en andere vormen van verbaal geweld’, aldus de organisatie.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.