16 Riffijnse migranten van verdrinking gered

De Marokkaanse kustwacht heeft onlangs 16 Riffijnen gered nadat de motor van hun boot defect raakte, meldt de betrouwbare lokale nieuwssite Altpresse.
De boot werd gespot op 7 mijl ten oosten van Ras Sidi Abid voor de kust van Al Hoceima. Nadat de motor defect raakte was het bootje overgelaten aan de golven die het heen en weer sloegen. Het bootje was aan het zinken toen de Riffijnen gered werden.

De 16 migranten, allemaal uit de stad Imzouren, werden overhandigd aan de Marokkaanse gendarme in de haven van Al Hoceima.

Afgelopen zondag vond er een protest van de Riffijnse volksbeweging plaats in Imzouren. Dit protest ontketende een nieuwe golf van Marokkaans geweld, belegering en arrestaties in de stad. Ruim 20 Riffijnen werden opgepakt en de gehele nacht gemarteld, minstens drie daarvan zitten nog steeds vast.

Deze nieuwe golf van geweld zal de migratie stimuleren, evenals de zelfmoorden in het gebied. Gisteren maakte een 44-jarige einde aan zijn leven in zijn woning in het naburige Ait Bouayach , de zoveelste zelfmoord in korte tijd in de Riffijnse provincie die sinds 1958 een militaire zone is door een koninklijk decreet.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.