17 landen waaronder Marokko zijn Rusland 27 miljard dollar schuldig

Zeventien landen zijn Rusland in totaal 27 miljard dollar schuldig. Het gaat vooral om leningen die Rusland verleende voor de aanschaf van Russische wapens of niet-gerapporteerde politieke leningen, aldus The Moscow Times.

Het Russische ministerie van Financiën schatte dit jaar dat 25 landen en entiteiten 39,4 miljard dollar aan Rusland schuldig zijn, onder meer via staatsobligaties. Rusland classificeert dit soort gegevens als staatsgeheim.

Met 7.5 miljard euro is Wit-Rusland is koploper op de lijst van de debiteuren, gevolgd door Oekraïne met 3.7 miljard dollar en Venezuela met 3.5 miljard dollar.

Hoe groot de Marokkaanse schuld is niet bekend. De bron meldt dat China, Marokko en buitenlandse staatsbedrijven $ 13 miljard schuldig zijn aan Rusland. The Moscow Times kon de specifieke bedragen die door elke partij werden geleend niet identificeren, omdat China en Marokko hun bilaterale crediteuren niet bekendmaken en de statistieken van de Russische overheid geen leningen aan buitenlandse staatsbedrijven bevatten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.