199 ongelukken en tientallen doden en gewonden na lockdown

Het ministerie van Transport en Logistiek heeft cijfers gepubliceerd over het aantal ongelukken in de 48 uur dat de lockdown van de acht steden volgde.

Volgens de officiële cijfers werden op zondag 26 juli 96 fysieke verkeersongevallen geregistreerd, waarbij 9 doden, 19 zwaargewonden en 146 lichtgewonden vielen. Op maandag (27 juli 2020) werden 103 verkeersongevallen geregistreerd, waarbij 6 doden, 7 zwaargewonden en 141 met lichtgewonden vielen, meldt Lakome.

Het ministerie benadrukte dat de bovengenoemde cijfers niet significant verschillen van de gegevens die zijn geregistreerd in dezelfde periode van voorgaande jaren, waar de dagelijkse cijfers voor de maand juli 2019 als volgt waren: 82 fysieke verkeersongevallen die resulteren in 7 doden, 12 zwaargewonden en 127 lichtgewonden.

Op sociale media is de conclusie van het ministerie bekritiseerd door activisten die zeggen dat er vorig jaar veel meer auto’s en verkeer was door de miljoenen vakantievierende diaspora en toeristen. ‘Omdat dit jaar de diaspora en toeristen grotendeels wegblijven is er minder verkeer wat minder ongelukken zal moeten betekenen’, aldus de activisten.


Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.