2 aan Marokko gerelateerde investeringsfondsen krijgen een speculatieve rating

Twee vermogensbeheerfondsen van BMCI die zich richten op Marokkaanse effecten, hebben een BB + -rating ontvangen die overeenkomt met die van Marokko. Een BB + rating verwijst naar een “speculatieve” rating op basis van de “verhoogde kwetsbaarheid voor wanbetalingsrisico.”

BMCI Treso Plus en InstiObligations Etat International Fund zijn twee vermogensbeheerfondsen die eigendom zijn van BMCI, een dochteronderneming van de Franse multinational BNP Paribas. De twee fondsen handelen voornamelijk in Marokkaanse staatsobligaties.

Vanwege hun focus op Marokko kregen de twee vermogensbeheerfondsen een BB + -rating die overeenkomt met de soevereine kredietrating van Marokko (BB + / Stable / B). BMCI Treso Plus kreeg een rating van BB + f ’/’ S2, terwijl InstiObligations Etat International Fund werd beoordeeld als BB + f ’/’ S4.

De twee fondsen kregen de rating omdat ze “voornamelijk zijn blootgesteld aan Marokkaanse staatsobligaties”, aldus Fitch Ratings.

Fitch Ratings omschrijft de BB ratings als speculatief: ‘BB-ratings duiden op een verhoogde kwetsbaarheid voor het risico van wanbetaling, met name in het geval van ongunstige veranderingen in zakelijke of economische omstandigheden in de loop van de tijd; er bestaat echter zakelijke of financiële flexibiliteit die het nakomen van financiële verplichtingen ondersteunt.’

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.