2 jaar celstraf voor oproep tot betoging

De Marokkaanse rechtbank in Al Hoceima heeft vandaag de Riffijn Rochdi Ahabad veroordeeld tot twee jaar celstraf. Zijn zus is onwel geworden na het horen van de uitspraak en is opgenomen in het ziekenhuis waar ze tot nu toe nog ligt.

Rochdi Ahabad had kort na de uitspraak van de rechtbank van Casablanca tegen de Oukkacha-gedetineerden (05-april) op zijn Facebookaccount opgeroepen om de straat op te gaan in de Riffijnse stad Imzouren. Een van de Riffijnse gedetineerden in Oukkacha is namelijk zijn broer Bilal Ahabad die veroordeeld werd tot tien jaar celstraf.

De familie Ahabad staat symbool voor het lijden van vele Riffijnse families. Bilal Ahabad werd uit zijn ouderlijk huis ontvoerd, zijn moeder werd ziek en kon geen medische behandeling krijgen in Arif waar geen deftige ziekenhuizen zijn. Uiteindelijk overleed de moeder in Duitsland na een operatie.  De vader en een zus van Bilal en Rochdi zijn Arif ontvlucht en ondergedoken in Europa.

Naast Rochdi Ahabad heeft de Marokkaanse rechtbank twee andere Riffijnen veroordeeld voor betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging: Imad Ahidar kreeg 3 jaar celstraf en Said Amezian werd veroordeeld tot 1 jaar celstraf.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.