2 Marokkaanse worstelaars vluchten na aankomst in Servië

De Marokkaanse worstelaars, Mustapha Afiraou en Abdelali Fellaki, zijn gevlucht na aankomst in Servië waar ze het Allawitisch koninkrijk zouden vertegenwoordigen op het WK Worstelen U23 , dat momenteel tot 7 november in Belgrado wordt gehouden.

De Marokkaanse federatie FRMLA uitte haar verontwaardiging en schok over het gedrag van de atleten en zegt juridische stappen te zullen nemen.

In een verklaring aan Marokkaanse media beweerde de voorzitter van FRMLA, Fouad Meskout, dat “een crimineel netwerk dat gespecialiseerd is in illegale immigratie achter de ontsnapping van de twee Marokkaanse worstelaars in Servië zit”.

Meskout bevestigde dat er een klacht is ingediend bij de Servische, Franse en Marokkaanse autoriteiten.
De voorzitter verklaarde verder dat de federatie onmiddellijk de Marokkaanse ambassade in Belgrado informeerde en dat de Servische autoriteiten op zoek zijn naar de atleten.

Fouad Meskout zei dat het een gewoonte is geworden dat Marokkaanse atleten vluchten zodra ze aankomen in het buitenland.

Dit is niet de eerste keer dat atleten van het Allawitisch koninkrijk vluchten zodra ze aankomen in Europa.
In september ontsnapten drie volleyballers van het Allawitisch team nadat ze in Italië waren geland voor de Wereldkampioenschappen die van 23 september tot 3 oktober werden gehouden.

In april verdwenen twee Marokkaanse boksers na aankomst in Polen om deel te nemen aan de AIBA Jeugd Wereldkampioenschappen Boksen 2021.

In 2019 heeft ook een Marokkaanse taekwondokampioen besloten de illegale oversteek naar Spanje te wagen. In datzelfde jaar verdwenen ook twee handballers in Griekenland na hun deelname aan de ‘Meditarranean Beach Games’.

De vlucht van deze atleten frustreert het Marokkaanse regime dat een aanzienlijk budget besteedt aan het creëren van een rooskleurig beeld van het Allawitisch koninkrijk in het buitenland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.