2 Riffijnse studentes mishandeld door racisten in Rabat (video)

Het ontbreken van een universiteit in Al Hoceima, leidt ertoe dat veel Riffijnse meiden stoppen met hun studie. Het deel dat wel de middelen heeft om studie te volgen buiten Arif kampt met veel problemen, waaronder racisme.

Gisteren werden twee zussen het slachtoffer van Marokkaanse racisten in de hoofdstad Rabat. Een studente (R.F.) van de ‘National School of Mines’ werd sinds haar inschrijven lastig gevallen door Marokkaanse racisten. Ze kreeg onder meer te horen dat zij uit ”Al Hoceima, het land van de hasj komt” en dat de inwoners van Al Hoceima over hun ”Arabische meesters praten terwijl ze dagelijks in de SPA chillen”.

Gisteren was een ”ontgroeningsdag” in de school van de Riffijnse, een groep racisten greep dat aan om haar lastig te vallen. De racisten gooiden water over haar heen en sleurden haar over de grond terwijl ze haar uitscholden.

Het slachtoffer R.F. wist haar telefoon te pakken en haar zus B.F., die haar studie volgt aan de Mohamed V University, te bellen. De laatste kon enkel het gehuil en geschreeuw van haar zus horen en haastte zich naar haar toe.

Aangekomen bij ‘National School of Mines’ was haar zus inmiddels in de directiekamer. De twee zussen besloten toen te vertrekken naar huis, maar onderweg naar de ingang werden zij weer aangevallen door een groep studenten die de twee aanvielen. F.B werd geslagen tot zij haar bewustzijn verloor en opgenomen moest worden in het ziekenhuis, aldus verschillende media waaronder Alaoual , Hespress en Dalil Rif.

De twee zussen hebben aangifte gedaan bij de politie in Agdal voor de diefstal van een telefoon en een portemonnee.

Lees ook: Marokkaanse racisten blijven ongestraft ondanks haatdragende boodschap over Riffijnen (video2)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.