20.000 Marokkaanse prostituees in de Golfstaten

Volgens een rapport van de Marokkaanse Liga voor Burgerschap en Mensenrechten (LMCDDH) werken ongeveer 20.000 Marokkaanse vrouwen, grotendeels minderjarige meisjes, in de prostitutiemarkt in de Arabische landen.

De Spaanstalige nieuwssite InfoTalQual, die zich bezig houdt met nieuws uit Spanje, Marokko en het Midden-Oosten, baseert zich op het rapport dat zij opgestuurd kregen van de voorzitter van LMCDDH Driss Sedraoui.

In het rapport staat dat het koninkrijk van Mohamed 6 een centrum van prostitutienetwerken is geworden. Het document zegt dat 70% van de Marokkaanse vrouwen dat naar de Golfstaten migreert zich prostitueert.

Volgens het document zijn de Marokkaanse vrouwen gewild in de Golfstaten sinds 1970, toen de burgeroorlog uitbrak in Libanon, waardoor de Arabische sekstoeristen een andere bestemming zochten. Het rapport zegt dat de Marokkaanse vrouw in de Golfstaten bijna synoniem is aan ‘prostituee’. LMCDDH zegt ook dat de helft van de toeristen uit het Midden-Oosten Marokko bezoeken opzoek naar vrouwen.

Lees ook: Marokko rekent op ‘donaties’ Golfstaten voor 2019

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.