20 Riffijnen en twee 7-jarige kinderen verdronken in zee

De Franstalige Marokkaanse nieuwssite Ledesk heeft gemeld dat in het afgelopen weekend 20 Riffijnse migranten verdronken, na een mislukte poging om Arif te ontvluchten richting Spanje.

De Marokkaanse nieuwssite citeert het Spaanse persbureau EFE die eerder meldde dat 20 Riffijnen vermist zijn voor de kust van Nador. Bronnen van zowel LeDesk als Arif News zeggen dat de vermisten verdronken zijn.

De Riffijnen vertrokken donderdagavond, vlak na hun vertrek begon het water in het bootje te komen. De wanhopige jongeren besloten echter door te varen in de hoop de Marokkaanse repressie te ontvluchten. Vlak daarna begon het bootje echter te zinken, een van de vier die het hebben overleefd vertelt tegen een lokale site zijn verhaal. De man is gered door zijn zwemvest, toen hij gered werd door lokale vissers was hij bewusteloos, maar zijn zwemvest hield hem drijvend.

Le Desk meldt ook dat twee kinderen van zeven jaar jong verdronken zijn in de middellandse zee. De Spaanse kustwacht meldt in een verklaring dat de twee aan boord waren van een migrantenbootje met tientallen migranten. Dezelfde bron meldt dat er nog 16 andere migranten vermist zijn. Zowel de kinderen als de vermisten komen uit Marokko.

Gisteren spoelde een verminkt lichaam aan in een van de stranden van Ait Nsar in de provincie Nador. Het lichaam werd overgebracht naar het mortuarium. De families van de vermiste migranten uit Mariwari haastten zich naar het mortuarium om te zien of het om hun dierbare gaat. Sinds vrijdagavond plaatsen de families van de migranten foto’s van hun dierbaren op social media met de oproep of iemand ze gezien heeft. Lokale vissers in Nador hadden eergisteren een lichaam gevist, volgens social media gaat het om een van de migranten uit Mariwari.