2e Zuid-Koreaanse donatie voor ‘strijd tegen corona’ in Marokko

KOICA's donatie aan het Ibn Sina-ziekenhuis in juni dit jaar

Het ‘Korea International Cooperation Agency’ (KOICA), een gouvernementele organisatie voor internationale ontwikkelingshulp, heeft een project gelanceerd om de gezondheidsinstellingen van Marokko te ondersteunen in ‘hun strijd tegen corona’.

Het project, ontwikkeld in samenwerking met het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid, heeft tot doel ‘Marokkaanse ziekenhuizen en medische faciliteiten te voorzien van medische apparatuur en beschermende uitrusting voor gezondheidswerkers’.

Het project loopt tot december en is ook bedoeld om ‘Marokkanen bewust te maken van COVID-19 en psychologische ondersteuning te bieden aan kwetsbare sociale groepen’.

Het is niet de eerste Koreaanse donatie sinds het uitbreken van de pandemie. In juni schonken KOICA en de ‘Association for the Promotion of Moroccan-Korean Coorporation’ (AMACO) medische apparatuur aan het Ibn Sina Universitair Ziekenhuis in Rabat en het Provinciaal Gezondheidscentrum van Sale. De donatie, ter waarde van 13.000 dollar, omvatte gezichtsmaskers, infraroodthermometers, jassen en ontsmettingsmiddelen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.