3 Afrikaanse migrantenkinderen omgekomen door brand in Nador

Foto uit het archief

Gisteren zijn verkoolde lichamen van drie sub-Saharaanse migrantenkinderen gevonden in een afgebrande geïmproviseerde tent van plastiek. De moeder van de drie kinderen is opgenomen in het Hassani-ziekenhuis in de stad Nador.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Waarschijnlijk maakten de migranten een vuurtje om zich op te warmen tegen de kou, meldt AMDH Nador.

In het bos rondom Nador bevinden zich honderden migranten, waarvan de meesten uit Afrika ten zuiden van de Sahel komen. Deze migranten wachten hun kans af om Melilla (onder Spaans bestuur) te bestormen of de oversteek te maken naar Spanje.

Het Marokkaanse regime gedoogt het verblijf van de migranten in het bos. Deze migranten, die in geïmproviseerde tentjes leven, worden wel vaak afgeperst door de Marokkaanse repressietroepen.

Marokko organiseert ook sporadische acties tegen deze migranten in ruil voor Europese subsidies. De migranten die in handen vallen van de repressietroepen worden verplaatst naar Marokkaanse steden. Daar worden ze vrijgelaten waarna hun reis richting Nador weer begint.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.