3 Algerijnen gedood bij beschieting toegeschreven aan Marokko, Algerije belooft vergelding

Sahrawi journalisten en media berichtten gisteren over drie Algerijnen die omkwamen bij een Marokkaanse aanval. De drie waren vrachtwagenchauffeurs die goederen vervoerden van en naar Mauritanië.

Algiers bevestigde vandaag de dood van de drie Algerijnen en benadrukte dat de misdaad niet ongestraft zal blijven.
Volgens een verklaring van het presidentschap werden de drie chauffeurs gedood op de weg tussen Ouargla en Nouakchott.

“Op 1 november 2021, en te midden van de viering van de bevrijdingsrevolutie door het Algerijnse volk, werden drie Algerijnse onderdanen het slachtoffer van een laffe moord bij een barbaars bombardement op hun vrachtwagens terwijl ze op reis waren tussen Nouakchott en Ouargla in het kader van de handel en tussen de volkeren van de regio”, aldus de verklaring.

Algiers zei ook dat de autoriteiten een onderzoek zijn gestart, eraan toevoegend dat “verschillende elementen wijzen op de betrokkenheid van de Marokkaanse bezettingstroepen in de Westelijke Sahara bij het plegen van deze laffe moord met behulp van geavanceerde wapens”, verwijzend naar Israëlische drones.

De verklaring van het presidentschap noemde de aanval op de chauffeurs staatsterrorisme en benadrukte dat hun ‘liquidatie niet ongestraft zal blijven’.

Het is onduidelijk waar de aanval plaats vond. Het Mauritiaanse leger ontkende gisteren dat de aanval plaats vond in Mauritanië. Volgens onbevestigde berichten vond de aanval plaats in de Westelijke Sahara, op de weg die Algerije en Mauritanië verbindt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.