3 baby’s en 2 vrouwen omgekomen door de sneeuw in Midelt

Foto van Achkayen

In 1 maand tijd zijn 3 baby’s en 2 vrouwen omgekomen door de kou in de provincie Midelt in de Atlas, melden Marokkaanse media waaronder het regimegezinde Achkayen.

De lokale activist Mohamed Ahbabo uit Imilchil zei dat op 10 december 2020 een baby overleed in het dorp Ait Ali Waiku in de commune Outerbat. Op 9 januari dit jaar overleed een jonde dame in het dorp Bouzam. Twee dagen later overleed een zwangere vrouw vlak na haar bevalling in het dorp Oulghazi, dezelfde dag overleed een baby in het dorp Ait Ali Waiku. Twee dagen hierna overleed de baby van de vrouw die tijdens haar bevalling overleed.

Mohamed Ahbabo zegt dat de vijf overleden zijn door de kou en door de sneeuw die sommige dorpen heeft afgesloten van de buitenwereld.

De regionale directie van het ministerie van Volksgezondheid zei dat het gebeld werd door de familie van de zwangere vrouw en dat ze een medische staf hebben gestuurd. ‘De vrouw was al bevallen toen de medische staf arriveerde en de vrouw had een inwendige bloeding’, zegt het ministerie. Volgens het ministerie werd de vrouw verplaatst naar een ziekenpost, maar overleed onderweg.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.