3 coronadoden vandaag in de provincie Al Hoceima

Foto uit het archief

In de afgelopen 24 uur zijn drie nieuwe coronadoden geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er 104 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de hele provincie.

Volgens de officiële cijfers van het ministerie zijn er in augustus 114 coronadoden geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het werkelijke aantal is onbekend omdat de doden buiten het ziekenhuis niet geregistreerd worden. Arif News beschikt over informatie van meerdere corona patiënten die thuis zijn overleden, met name in de afgelegen dorpen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt ook dat er in augustus 2694 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen is echter vele malen hoger.

In juni waren er nog maar 28 nieuwe coronabesmettingen gedurende de hele maand. In juli steeg het naar 340 nieuwe besmettingen. In augustus begon de situatie snel te verergeren als gevolg van de ongecontroleerde toestroom uit de Marokkaanse steden, tegen de coronamaatregelen in.

De inwoners waarschuwden voor de gevolgen van de ongecontroleerde toestroom maar de autoriteiten negeerden de waarschuwingen en juichten de ongecontroleerde toestroom juist toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.