3-jarig meisje overleden door schorpioenenbeet

Een driejarig meisje is eergisteren overleden nadat ze gebeten werd door een schorpioen, meldt Achkayen. Het meisje werd in haar slaap gebeten in haar ouderlijk huis in het dorp Tigharobin in de provincie Chichaoua.

In het huis was een bruiloftsfeest gaande, het feest werd geannuleerd en het meisje werd met spoed gebracht naar het ziekenhuis van de stad Chichaoua. Daar aangekomen kreeg de familie te horen dat het ziekenhuis niet over de nodige medicijnen beschikt.

Het meisje werd daarom doorgestuurd naar het ziekenhuis in de stad Marrakech. Kostbare tijd werd verloren en het meisje overleed uiteindelijk in de intensive care van het ziekenhuis in Marrakech.

Het meisje is niet de enige slachtoffer van het ontbreken van medicijnen tegen schorpioenengif. Jaarlijks komen tientallen burgers om door schorpioenenbeten. De meeste ziekenhuizen beschikken niet over de nodige medicijnen tegen het gif, enkel de ziekenhuizen in de grote steden kunnen de slachtoffers helpen. Mensen die in afgelegen provincies wonen moeten urenlang afreizen om een van deze ziekenhuizen te bereiken, vaak overlijden ze onderweg.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.