3-jarig meisje uit Ait Touzine al 9 dagen vermist

De 3-jarige Ikhlas El Boujadaini wordt al sinds 5 januari vermist in het dorpje Igadohen, in de buurt van het stadje Midar. Een harde klap voor de kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent. De inwoners van het dorpje kunnen maar niet begrijpen hoe het meisje kon verdwijnen.

De lokale inwoners denken dat het meisje hoogstwaarschijnlijk ontvoerd is, omdat ze geen andere verklaring kunnen verzinnen voor de plotselinge verdwijning.

De inwoners van het dorpje waren in het begin op zichzelf aangewezen en moesten zelf het gebied afkammen opzoek naar het meisje. Na druk op de autoriteiten namen ook de gendarme deel aan de zoektocht, maar het meisje is nog steeds niet teruggevonden.

Eergisteren werden vier mannen opgepakt. Volgens bronnen uit het gebied contacteerden de vier de oom van het meisje. Zij vertelden hem dat zijn dochter zich in Temsamane bevindt bij een ‘schattenjager’. Het meisje zou een rechte lijn hebben in haar pijn, een eigenschap dat gewild is bij schattenjagers die zulke slachtoffers doden voor zwarte magie om de ‘de demonen die de oude schatten bewaken te verjagen’.

De gendarme, die op de hoogte was, heeft de vier personen gearresteerd. Drie van hen werden een dag later weer vrijgelaten. Vandaag is binnengekomen dat een van de vrijgelaten personen weer is opgepakt. Oh het meisje nog in leven is, of dat de vier iets mee te maken hebben is nog onduidelijk.

In een emotionele video dat circuleert op social media roept de vader op iedereen hem te helpen in zijn zoektocht naar zijn dochtertje van 2 jaar en 10 maanden. De vader zegt dat hij haar terug wil, dood of levend, om de pijn die hij heeft te doen verzachten.

Ook hier in Europa leeft deze zaak heel erg. Een groot deel van de inwoners uit dit gebied zijn in de jaren zestig geëmigreerd naar Europa. Deze gastarbeiders en hun nakomelingen kennen het gebied goed en velen van hen kennen de ouders van het verdwenen meisje.

Arif News heeft met een Nederlandse Riffijnse gesproken wiens wortels in Igadohen liggen. De dame is zelf moeder van kinderen en leeft erg mee met de moeder van het verdwenen meisje.

Zij vertelde Arif News dat er een inzamelingsactie is gestart voor de arme vader van het meisje. De actie wordt ondersteund door zowel mensen uit Arif als vanuit Europa. Arif News plaatst hieronder een kopie van de Marokkaanse bankrekening van de vader van het meisje:

 

Update: Ikhlas is dood teruggevonden

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.