32 vluchtelingen verdronken voor de kust van Nador na 36 uur op hulp te hebben gewacht

Ten minste 34 vluchtelingen, waaronder twee kinderen, zouden zijn verdronken voor de kust van Marokko nadat ze meer dan 36 uur wachtten op redding na het zinken van hun boot.

Het VN-migratiebureau zei dat 26 mensen het tragedie hebben overleefd en maandagmiddag aan land werden gebracht in de stad Nador. Op een video die gisteren op social media werd gedeeld is te zien hoe Riffijnse vissers de migranten redden.

Joel Millman van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), zei tegen Reuters: “De boot was sinds zondag op zee met 60 mensen aan boord. Ten minste 34 zijn verdronken, het lijkt erop dat er 26 overlevenden waren.”

Maleno Garzon zei dat de migranten haar zondagochtend hadden gecontacteerd voor hulp en dat zij de Spaanse autoriteiten op de hoogte heeft gebracht van de geschatte locatie van de boot. Het Spaanse Maritieme Veiligheids- en Reddingsagentschap liet weten dat zij de informatie doorspeelden aan de Marokkaanse autoriteiten omdat de boot zich in de territoriale wateren van het Noord-Afrikaanse land bevond, aldus de Independent.

De Spaanse activist zei tegen de Franse Le Monde dat zijn organisatie Caminando Fronteras meermaals contact heeft gelegd met de Marokkaanse autoriteiten, het MRCC (Centrum voor Coördinatie en Maritiem Onderzoek) te Rabat. De Spaanse organisatie zou volgens de activist samenwerking hebben aangeboden voor de zoektocht naar de boot, maar de organisatie ontving geen reactie van de Marokkaanse autoriteiten.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.