4 verdachten vervolgd in zaak dubbele moord in Al Hoceima

De onderzoeksrechter in Al Hoceima heeft vier personen doorverwezen naar het openbaar ministerie op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord.

De lokale nieuwssite Altpresse berichtte vandaag over dit onderwerp en wierp het licht op de details van deze dubbele moord waarbij zowel de slachtoffers als de daders van buiten Arif komen.

Volgens de bron was de moord de oorzaak van ruzie om gestolen spullen. De slachtoffers en de daders waren dieven die inbraken pleegden in huizen in de stad Al Hoceima en Ajdir. Bij een inbraak in een huis van een Belgische Riffijn in de stad Al Hoceima werd een belangrijke hoeveelheid sieraden gestolen.

Toen de twee daders vroegen om hun deel van de buit ontkende hun collega dat hij sieraden heeft gevonden. Enkele dagen later kocht de ontkenner echter een auto waarna de twee daders zeker wisten dat hij de sieraden heeft gevonden en hen in de maling nam.
De twee besloten hem te vermoorden in zijn slaap, hij werd gestoken in zijn slaap in zijn nek. Zijn lichaam werd daarna meegenomen en achtergelaten in Bades.

Het tweede slachtoffer moest ook dood omdat hij van de sieraden wist en een deel van het geld kreeg. De twee daders belden hem op en vroegen hem samen uit te gaan eten, het slachtoffer ging akkoord met het aanbod. Toen hij in de auto stapte reden zij richting Bades, daar aangekomen vroegen zij hem uit te stappen en de auto te duwen nadat ze voordeden alsof de auto niet wilde starten. Toen het slachtoffer uitstapte vielen zij hem aan met een bijl en een machete.

De twee vluchtten na hun daad naar hun stad Bouaarfa in de provincie Figuig waar ze kort daarna werden opgepakt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.