5 doden vandaag in het ziekenhuis van Imzouren

In de afgelopen 24 uur zijn vijf corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. Al Hoceima noteert hiermee het hoogste aantal nieuwe coronadoden in de regio, gevolgd door Tetouan (2) en Rincon-Castillegos (2). In Tanger en Chaouen is 1 coronadode per provincie geregistreerd.

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er 86 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Dit komt omdat er amper getest wordt in de provincie. Het aantal corona doden buiten het ziekenhuis is onbekend omdat het niet geregistreerd wordt.

Verpleger en vakbondsactivist Alae Nouri zei gisteren tegen Hespress dat er obstakels zijn waardoor het veldhospitaal in Imzouren nog niet open is. Alae Nouri noemde twee van die obstakels: het gebrek aan elektriciteit en een zuurstofgenerator.

Nouri noemde de toestroom van ‘bezoekers’ aan de provincie als een van de redenen van de verslechterende coronasituatie in het gebied. De vakbondsactivist riep op dat het ”noodzakelijk is dat een gespecialiseerd wetenschappelijk comité naar de provincie komt om de recente sterfgevallen te onderzoeken die mogelijk het slachtoffer zijn van een nieuwe coronamutant”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.