5 hoogleraren vervolgd voor seksuele intimidatie studentes in ruil voor goede punten

Het Openbaar Ministerie besloot vijf hoogleraren aan de Hassan I-universiteit in Settat te vervolgen op verdenking van corruptie en seksuele intimidatie van studentes in ruil voor goede punten.

Het besluit van het OM kwam na het politieverhoor van de vijf verdachten. De politie kwam in actie na het uitlekken van opnames met onder meer gesprekken van de hoogleraren waarin ze de studentes chanteren en seks vragen in ruil voor goede punten voor hun examens.

Volgens de Marokkaanse media gaat het om het hoofd van de afdeling Publiekrecht, de coördinator van de Master of Public Finance, een hoogleraar Geschiedenis van het Politieke Denken, een hoogleraar Economie en het hoofd van de afdeling Economie. Ze worden beschuldigd van chantage, corruptie, seksuele intimidatie en vervalsing van punten.

Hassan I-universiteit is niet de enige instelling die last heeft van deze praktijken. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte in juni bekend dat het de financiering van de Al Akhawayn Universiteit bevriest omdat de universiteit niet “adequaat heeft gereageerd op meldingen van seksuele intimidatie”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.