57-jarige Belg belandt in de gevangenis in Marokko door zijn vrouw

Foto uit het archief

De 57-jarige Belg, Marc Moerman, zit sinds 6 december vast in Meknes, waar hij bezoek kreeg van de Belgische consul in Rabat. Volgens de schaarse informatie die is uitgelekt, ziet Moerman eruit alsof hij tien jaar ouder is.

De 57-jarige Bruggeling trad in 2004 in het huwelijksbootje met Samira en vier jaar geleden kregen zijn een zoontje in Spanje.

Vorig jaar vroeg Samira de echtscheiding aan, waarna de rechtbank besliste om co-ouderschap toe te kennen. Een beslissing waarbij de vrouw zich niet neerlegde. Ze bleef in Spanje wonen met het kind en tekende beroep aan tegen het vonnis. Volgens de Belgische media profiteerde zij van 8.000 € per maand en een villa met zwembad in Spanje.

In februari dit jaar verdween Samira en het kind volledig van de radar. Nochtans had Marc in hoger beroep het exclusief hoederecht gekregen en moest het jongetje dus bij zijn vader verblijven. Maandenlang probeerde Marc contact te leggen. Zonder succes. Vorige maand kreeg hij informatie dat zijn zoontje en Samira zich in Marokko bevinden.

Marc had een afspraak gemaakt met Samira om zijn zoontje terug te krijgen. Eenmaal aangekomen op de plaats van afspraak stonden drie politiemannen in burger hem op te wachten. Hij moest zijn paspoort afgeven en werd meegenomen. Samira had een klacht ingediend wegens seksueel misbruik van zijn zoontje. ”Het is niet voor het eerst dat ze het probeert. Hier in België diende ze al eens een gelijkaardige klacht in, die werd verworpen”, zegt zijn zus Nicky Moerman.

De zus van Marc zegt dat Samira geseind staat voor ontvoering na de uitspraak van het hof van beroep. ”Alleen is er enkel een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd, en geen internationaal”, voegt ze eraan toe.

Volgens La Dernière Heure begonnen de problemen door de ouders van Samira die steeds om meer geld vroegen aan Marc Moerman, die uiteindelijk de geldkraan voor zijn schoonouders dichtdraaide.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.