7-jarig meisje vermist in Zweden en teruggevonden in Melilla (video)

De Guardia Civil van Melilla heeft een 41-jarige man gearresteerd tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel is uitgevaardigd door de Zweedse autoriteiten. De man werd gearresteerd in het bijzijn van zijn 7-jarige dochter nadat de moeder van het meisje haar als vermist opgaf in Zweden. Volgens de moeder wilde de vader het meisje meenemen naar Syrië, melden verschillende Spaanse media waaronder El Mundo en El Confidencial.

De 41-jarige man met de Zweedse en Syrische nationaliteiten kwam Melilla binnen op 10 augustus. Dankzij het SIRENE-systeem werden de Spaanse autoriteiten gealarmeerd toen de twee in Melilla arriveerden aan boord van een ferry uit Malaga.

De Spaanse politie begon een zoektocht naar de verblijfplaats van de vader en zijn dochter en werden uiteindelijk gelokaliseerd in een hotel in de stad, waarna de vader opgepakt werd.

De man is in hechtenis geplaatst voor onderzoek en de dochter is tijdelijk geplaatst in een opvang voor minderjarigen, in afwachting haar te herenigen met haar moeder in Zweden.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.